איך משמרים שום בצורה הטובה ביותר? איך גורמים לקרש החיתוך לא לזוז? כל זאת ועוד בפוסט הבא

טיפים קצרים שישפרו לכם את חיי המטבח

הדג נדבק לגריל? קרש החיתוך בורח מצד לצד? כל הטיפים הכי מגניבים שישדרגו לכם את הביצועים במטבח - בפוסט הבא

1. שאריות אוכל על הקרש חיתוך

קחו קופסת קרטון, חיתכו את המכסה העליון שלה ב-3 דפנות (השאירו אחת מחוברת), הצמידו בין הקרש לשיש בצורה שהקופסא תהיה מחוץ לתחום השיש, ממש באוויר וגררו לשם את כל השאריות.

2. קרש החיתוך זז ומחליק בעת השימוש

קחו שתי גומיות פשוטות, מתחו לרוחב הקרש, כל גומיה בקצה אחר.

3. סכין בשר לא משויפת

הפכו כוס קרמיקה פשוטה, השתמשו במסגרת העגולה שהיא זו שבאה במגע עם המשטח שעליו יושבת הכוס ובעדינות שייפו את הסכין סביב אותו עיגול

4. הפרדת חלבון מחלמון

לכולנו יש בבית את הכלי שבעזרתו הופכים את החביתה, מין משטח קטן עם חריצים. פשוט הציבו את הכלי בין הביצה לכלי המיועד, וכשתשברו אותה החלמון ינזל למטה, והחלבון יישאר למעלה, על גבי המשטח.

5. מים עולים

מי הבישול עולים על גדותיהם? הציבו כף עץ לרוחב הסיר.

יש פתרון למים גואים | צילום: PIXABAY

6. הפרדת קליפות

נפלו קצת קליפות ביצה כששברתם אותה? הרטיבו את האצבע ותוכלו להפריד בקלות ובמהירות.

7. מזיגת תערובת הפנקייק

כולנו מנסים למזוג את התערובת עם כף הבישול הגדולה וכולנו נופלים פעם אחר פעם. להבא, כשנגמר הקטשופ, שימרו את הבקבוק.

בקבוק קטשופ זה הפיתרון | צילום: PIXABAY

8. גלידת קרח

הגלידה מקבלת מרקם קשה ולא נעים במקרר? הכניסו את הקופסא לתוך שקית אטומה, והמרקם יישאר רך וטעים.

9.לחתוך דלורית

כדי לא להתאמץ יותר מדי, השתמשו בסכין קצבים ובפטיש שניצל.

10. דג נדבק לגריל

הניחו את הדג על מצע של פלחי לימונים שגם ייגרמו לטעמים להיספג בדג וגם ימנעו ממנו להידבק לגריל.

11. שקית זילוף מאולתרת

אם שכחתם לקנות שקיות זילוף ואתם כבר תוך כדי עבודה, חתכו פינה של מעטפה או שקית אוכל והכניסו לשם את המילוי.

12. הגשת מנגו בסטייל

חתכו את המנגו לבאמצע לאורך, חתכו בחלק הפנימי קווים לאורך ולרוחב כדי שיווצרו ממש משבצות, ולבסוף לחצו את המנגו כלפי חוץ כדי שהמשבצות יבלטו.

ככה זה אמור להיראות | צילום: PIXABAY

13. לחתוך עוגה בקלות

אם העוגה דביקה מדי או שאתם לא רוצים שהיא תידבק לסכין החותכת, פשוט השרו את הסכין בין דקה לשתיים במים חמים והחיתוך יתבצע בקלות.

14. מעמד לסכינים

קחו פחית שימורים ריקה (עדיף של מלפפון חמוץ או זיתים), שטפו טוב טוב, והכניסו לתוכה שיפודי עץ פשוטים כשהשפיצים כלפי פנים. הכניסו כמה שיותר מקלות ואת הסכינים פשוט שבצו בין המקלות. גם יעיל וגם קריאייטיבי. את הקופסא ניתן לקשט לפי הצורך.

15. חמאת פלאים

אם נקלעתם למשבר רוטב, חמאת בוטנים יכולה לאזן את הטעם של כמעט כל רוטב ותבשיל. תבדקו אותנו.

16. פלפל מתוק

אם תשימו פלפל שחור על תותים, זה יגרום להם לקבל טעם של ממתקים בטעם תות.

פלפל שחור? מסתבר שכן | צילום: PIXABAY

17. כמויות ואיזונים

הרכיבים לעוגה מושלמת: שקלו את כמות הביצים שאתם צריכים וכל שאר הרכיבים צריכים להיות באותו המשקל (קמח, סוכר וכו').

18. שימור אדים

בבישול אורז, הימנעו מהרמת מכסה הסיר. האדים החמים מבשלים ומרככים את האורז טוב יותר.

19. צ'יפס פריך

השרו את תפוחי האדמה במי קרח לפני טיגון הצ'יפס. יבשו אותם היטב והכניסו לשמן רותח. הפרש הטמפרטורות ייצור מעטה פריך.

20. עוגה לגובה

על מנת לגרום לעוגה לתפוח לגובה ולא להידבק, שימו סוכר על הדפנות.

השארת תגובה