כשבאמתחתה מעל 20 אלף עוקבים ברשתות החברתיות, חגית אלקבץ סוף סוף חושפת את הסוד הגדול

מנסים להגיע למרקם מטבוחה מושלם? הנה הסוד של חגית

כשבאמתחתה מעל 20 אלף עוקבים ברשתות החברתיות, חגית אלקבץ סוף סוף חושפת את הסוד הגדול של המטבוחה המפורסמת שלה

חגית אלקבץ | צילום: אישי

חגית אלקבץ (49), אמא ל-3 ילדים מקסימים וסבתא לנכד משגע בן חצי שנה, נמצאת במטבח מאז ומעולם. 

"מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי את המטבח. הייתי צמודה לאימי ז"ל שהייתה בשלנית ואופה בחסד, ומשם הידע וההשראה הגדולה".

"אני אמנם לא עוסקת לפרנסתי מעולם האפייה והבישול אבל זאת אהבת חיי. השילוב של ידע עם נתינה ואהבת חינם זה הדרך להמשיך את דרכה של אימי, ואני מודה לבורא עולם שיש בי את היכולות האלה של להעניק וללמד באהבת חינם מה שה' העניק לי".

שניגש לעניין?

מרכיבים:

★  6-7 שיני שום
★  שמן לטיגון
★  1 ק"ג עגבניות
★  פפריקה אדומה
★  מלח
★  סוכר
★  2-3 פלפלים חריפים

אופן ההכנה:

מטגנת שום כתוש (בערך כף וחצי, 6-7 שיני שום), כמות שמן לטיגון- רבע כוס (חד"פ). איך שהשום מתחיל טיפה להזהיב, מוסיפה 1 ק"ג עגבניות שקילפתי להן את הקליפה, או לחלופין, למי שיש מגימיקס – לטחון את העגבנייה טוב טוב (ללא צורך לקלפה). לאחר מכן, נותנת לעגבניות להתבשל עד שהן סופגות את כל הנוזלים ונשארות יבשות, ואז מוסיפה: 1 וחצי כפות פפריקה אדומה, חצי כוס שמן, כף ורבע מלח, כפית סוכר, 2-3 פלפלים חריפים מטוגנים וקלופים (לחתוך אותם לחתיכות קטנות), ולהמשיך לבשל על להבה קטנה עוד חצי שעה. לקראת הסוף, לטעום! אם חסר מלח להוסיף מעט, וגם עוד מעט שמן להברקה…בהצלחה, חגית.

הלו! מה עם הטיפים?

1. בהכנת מטבוחה חייבים לשים סוכר על מנת להוריד את חמיצות העגבניות!
2. מומלץ לעבוד עם מגימיקס! אני טוחנת בעזרתו את העגבניות, אפילו עם קליפה!! אף אחד לא ירגיש, והיא יוצאת כמו ריבה משגעת.

אז למה אתם מחכים?? בתיאבון!!

תגובה אחת

  1. כרמית אלפסי הגב

    חגית היקרה שבת שלום💞💞💞מאד אוהבת לעקוב אחרי המתכונים שלך. את מדהימה ומעוררת השראה
    בהצלחה😍😍

השארת תגובה ל-כרמית אלפסי

ביטול