חופית אלמקייס

עוגת תפוזים ולימונים

היא גבוהה, רכה, טעימה ונהדרת. עוגת התפוזים והלימונים של חופית אלמקייס, היא בדיוק מה שאתם צריכים לביס הראשון אחרי הצום. חתימה יותר טובה מזו?

המתכון:

המצרכים:

6 ביצים
1 כוס סוכר + ½ כוס סוכר
גרידה מלימון
גרידה מתפוז
כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את חלבונים עם כוס סוכר.

בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה חלמונים עם חצי כוס סוכר, גרידת לימון, גרידת תפוז וכוס שמן.

מוסיפים לקערת החלמונים מיץ תפוזים ומיץ לימון. מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

שמים חלק מהחלבונים בקערת החלמונים, מערבבים היטב ומוסיפים לקערה את שאר תכולת החלבונים בתנועות קיפול, עד לכדי תערובת אחידה.

מבשלים את פרוסות התפוז עם חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כוס סוכר וחצי כוס מים, ומגרדים תפוז – עד שהרוטב סמיך.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הפרוסות בתבנית, ומעליהן יוצקים את הבלילה. אופים כשעה, עד שקיסם יוצא ללא פירורים – כך יודעים שהיא אפויה.

כשהעוגה מוכנה – הופכים אותה ומצננים היטב, ורק כשהיא קרה שופכים את רוטב התפוזים.
אפשר לוותר על הסירופ ולפזר רק אבקת סוכר (ראו בתמונה).

בהצלחה ובתיאבון!

חופית אלמקייס היא מובילת דעה, חובבת אפייה ובישול. בדף הפייסבוק שלה תוכלו למצוא עוד המון מתכונים מגרים ומפתים.

 

השארת תגובה