פלאפל ביצה קשה

לא היינו צריכים לחשוב הרבה כדי לקבוע: מדובר במנה הכי מפתיעה שתחכה לכם השנה בסוכה. שף רותם בן מויאל מציג: ביצת הפתעה עם טוויסט

החומרים (ל-20-15 כדורים):

  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבש מזן קטן, שהושרו במים במשך כ-12 שעות
  • שתי פרוסות לחם שחור, שהושרו במים, נסחטו היטב – מפוררות
  • חמש שיני שום קצוצות
  • שתי כפיות שטוחות סודה לשתייה
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 בצל קטן קצוץ
  • 1 כף גדושה גרגרי שומשום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 3/4 כפית מלח, פלפל
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:


‎שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס, ומכניסים למעבד מזון עם השום, הבצל והתבלינים (אם יש לכם מטחנת בשר, עדיף להשתמש בה – ואפשר לוותר על כל הלחם או על חלקו).

מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך, מוסיפים קצת מים.

מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת (אל תיבהלו, הטעם צריך להיות חזק יותר מהתוצאה הסופית).

מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) למשך חצי שעה עד שעה.

בינתיים, פותחים ניילון נצמד ועליו מרדדים את עיסת הפלאפל.

לאחר שקרצתם מעין שטיח מרובע קטן, מניחים מעל ביצה שבושלה שש דקות וקוררה במים קרים, ובעזרת הניילון מרימים מארבע הפינות, ליצירת מעין "סוכרייה".

מסובבים את הכדור במשך כמה שניות, ואז מורידים את הניילון – ומקבלים כדור ביצה פלאפל מוכן.

מניחים על פירורי לחם, ושמים במקפיא למשך עשר דקות.

מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם – אבל לא רותח. מתחילים מטיגון של קציצה אחת, וממשיכים עם האחרות.

טיפ: רצוי להניח מעל המנה חומוס גרגרים עם טחינה לבנה. ולהיזהר – כי זה ממכר!

 

הכותב הוא שף אורח בקייטרינג שולץ, ושף באירועים ובסדנאות.

מצאו את רותם:

השארת תגובה