צילום: מאיה מרום

טארט מייפל ושושנים

באדיבות השף קונדיטורית: ליאור משיח

צילום: אלון מסיקה

המתכון:

בצק:

2 1/2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

3 כפיות סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (אפשר "מחמאה" לשומרי כשרות, אם כי התוצאה תהיה שונה)

2 כפות חומץ רגיל

כ־1/2 כוס מים קרים

קרם מייפל:

1 ½ כוסות חלב

6 חלמוני ביצה

½ כוס סירופ מייפל אמיתי

¼ כוס קורנפלור

½ כפית מלח

1 כפית תמצית וניל אמיתית

רוזטים:

2-4 תפוחים טריים, מגולענים, חתוכים לרבעים, ופרוסים דק דק. (יש לשמור במי לימון עד השימוש)

מיץ מלימון אחד

קערה גדולה מלאה במים

¼ כוס דבש

בקערת המים מערבבים את הלימון והדבש, ומוסיפים את התפוחים הפרוסים עד לרגע השימוש.

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה עד שהחמאה הופכת לגרגירית. מאחדים את החומץ והמים הקרים, מוסיפים בכל פעם כף למיקסר.

ברגע שנוצר בצק, מעבירים למשטח העבודה. מחלקים ל־2 חתיכות, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה.

בין שני ניירות אפייה מרדדים גוש אחד של בצק לעובי של כחצי ס"מ. מקפיאים. חוזרים על הפעולה עם הגוש השני של הבצק, ומשטחים על תבנית פאי (ראו גם טיפ למעלה, איך לעשות זאת בקלות), מקפידים שלא יהיו חורים בבצק. חותכים את הבצק המיותר ומקפיאים.

אפייה עיוורת:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את תחתית הטארט מהמקפיא, מניחים עליה נייר אפייה וממלאים את נייר האפייה בשעועית יבשה, או כל קטניה אחרת, רק על מנת ליצור משקולת ולמנוע מהקלתית לאבד צורה במהלך האפייה.

אופים כ-20 דקות, ולאחר מכן, בזהירות, מעבירים את השעועית או הקטניות לכלי נפרד, מורידים את נייר האפייה מהבצק, וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות, עד שהבצק אפוי לחלוטין ומתחיל להשחים.

את השעועית או הקטניות, מקררים, וניתן לשמור בקופסה אטומה, ולהשתמש בכל פעם לאפייה עיוורת. אני שומרת שתי קופסאות כאלו, זה מאוד נוח!

מכינים את קרם המייפל:

בקלחת קטנה מחממים את החלב עד לסף רתיחה.

בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים, המייפל, קורנפלור ומלח. בזהירות ותוך כדי ערבוב, מוזגים את החלב הרותח אל תוך תערובת החלמונים. מעבירים את המסה בחזרה לסיר וטורפים על אש נמוכה, עד שהמסה הופכת סמיכה מאוד.

מורידים מהאש ומוסיפים את הוניל. מסננים אל קערה חסינת חום, ומניחים ניילון נצמד על פני השטח של הקרם, כדי שלא יווצר קרום. מקררים במקרר כשעתיים.

הרכבת הטארט:

מוציאים את הקרם מהמקרר, ובמיקסר עם וו גיטרה ׳פותחים׳ אותו, עד שחוזר למרקם הקרמי והחלק.

מורחים שכבה אחידה מקרם המייפל על תחתית הטארט שאפינו.

מחממים מעט את התפוחים במיקרו, עד שהם רכים ואפשר לשחק עם צורתם.

מגלגלים פרוסת תפוח אל תוך עצמה בצורת ספירלה, ומניחים בקרם המייפל כך שתעמוד כלפי מעלה. ממשיכים כך, עד שפני הטארט מלאות ברוזטים מתפוחים.

אופציונלי – מצמצמים בקלחת קטנה חצי כוס דבש, ובעזרת מברשת, בעדינות מברישים את התפוחים כדי שיבריקו.

הבלוג של ליאור:

https://www.liormashiach.com/blog-1

 

עמוד האינסטגרם של ליאור:

https://www.instagram.com/lioroooosh

צילום: אלון מסיקה

השארת תגובה